Tuesday, April 22, 2014

- - -

Mees teatas eile, et võiks mind isegi tunnustada, et mu blogi on "viimasel ajal" (täpne ajaline piiritlus meil küll mõnevõrra erines) tasakaalukamaks muutunud.
Võite ette kujutada, mida mu trotslik lapse hing selle peale sees kostis.
Eks ta ikka pisut mässama ajab küll.

Muu jutu hulgas jõudsime Mehega ka ühise "tõeni", et üks suurimaid konflikte meie suhtes puudutabki Mehe väljendit kasutades "sotsiaalset närvi".
Kui tema leiab, et mina "ei arvesta" temaga, siis mina leian, et tema on lihtsalt "ülitundlik".

Kuna meil mõlemal on selles küsimuses vägagi selge oma arusaam (millest me loomulikult kumbki väga taganeda ei soovi), siis leppisime kokku, et arutame seda asja kellegi kolmandaga. 
Mis on hea, sest tuleb tunnistada, et olen mõtisklenud selle piiri(de) seadmise (arvestamine/vabatahtlik loobumine versus allasurumine) küsimuse üle suhtes juba märksa pikemat aega, kui eilsest saati.

- - -

Muidu mõtlesin täna õhtul Panna cottaga proovida. Ma ei tea, kas on tõesti võimalik, et ma seda varem söönudki pole, igal juhul soojal maal Iialjaanos sai nimetatud magustoiduga kindlasti viimastel õhtutel maiustatud. Ning see maitses nii tohutu hea, et meelest ei läe.
Nüüd leidsin nagu tellitult viimasest Laupäevalehest retsepti ning otsustasin kodus järele proovida.



Pildil on see küll valmistatud klaaskausidesse (ja tõele au andes ei näe see pildil ka päris nii apetiitne välja kui italjaanos), aga kuna mul selliseid niikuinii pole, siis pean tõenäoliselt tegutsema suisa vastupidiselt.
Kunagi ostsin oma lemmikpoest väiksed kenad lillemustrilised vormid, plaanin kasutada hoopis neid.
Mangokiht alla ja koorene osa peale. Ning kui maius on tarretunud, kummutan selle kausist kenasti taldrikule ümber.

Näeb siis.

No comments: